RSS
?>

Bogdan Ionescu

„Eu vad origami ca un mod de relaxare, insa si de a crea o noua lume. Colegii mei ar putea invata si ei aceasta tehnica simpla, care le poate ajuta la scoala. Stiti ca sunt savanti care predau matematica prin Origami? Asta imi doresc si eu sa devin!”

Traieste ca un japonez – doarme pe jos, iubeste Origami, ii plac chimonourile, a invatat intr-o saptamana GO( jocul mintii japonez) – iata cateva dintre lucrurile care il definesc pe Bogdan. El este in acelasi timp  sponsor si voluntar al UNICEF, Inima Copiilor si SOS Satele Copiilor Romania.

Pasiunea pentru Origami si realizarile sale au fost rapid remarcate. A fost invitat sa tina nenumarate  ateliere de Origami in cadrul Baby Expo, Targul de hand made de la Carturesti, ziua familiei, 1 iunie, dar si la Centrul de Plasament Antonio din Constanta si la Scoala de vara ARC EN CIEL. Si are inca multe alte invitatii in acest sens.

A realizat o expozitie cu lucrari pentru Ambasadorul Japoniei in Romania care s-a aratat foarte incantat de munca lui si i-a urat mult succes.

Bogdan Ionescu a ajuns sa aiba peste 50 de aparitii media si interviuri in mai putin de un an.

Considerat de profesori si specialisti un adevarat talent in Origami, pustiul studiaza zilnic cate 2 ore cartile si metodele de pliere ale patratelor de hartie ale marilor maestrii origamisti: Robert Lang, Satoshi Kamiya, Tomoko Fuse, Eric Joisel.

Despre Bogdan toti cei ce il cunosc au cuvinte de lauda. “Bogdan este un pusti incantator, cu o privire albastra care trece dincolo de preocuparile varstei sale, cu o dorinta de a invata mereu treaza si cu mult sarm. Preocuparea sa pentru origami poate parea ciudata, in conditiile in care apetitul sau pentru role, skate-board si miscare il recomanda mai degraba catre activitati „indepartate” de migala presupusa de jocul serios cu hartia” declara Claudia Stefanescu, consilierul pedagogic al SOS Satele Copiilor Romania

Lucrarile mai vechi le gasiti: http://origamibogdanionescu.blogspot.com

Insa de 1  August 2009, la Muzeul national Cotroceni, Palatul de Hartie, proiectul prin care tanarul artist si-a dorit sa cucereasca inimile tuturor a fost un  mare succes.

„A fost minunat! Mai vrem” declarau in cor cei peste 60 de copii ce au avut accesul permis in incinta Palatului.

Tabloul zilei?Vremea frumoasa, racoare in minunatele gradini ale Muzeului Cotroceni, vesminte traditionale romanesti in cinstea Reginei Maria si muuulti copiii si parinti care au stat toata ziua!

De curand el a castigat premiul 3 pentru Educatie si Cercetare la Gala Societatii civile cu proiectul Palatul de Hartie.